«Vingebelastning» av Helga Flatland

Mars-måneds samlesing for bokbloggere er en riktig god samtidsroman om 30-årige Andreas, som er blitt deprimert, tilsynelatende uten grunn. Kapitlene er annenhver gang at han besøker psykolog og annenhver gang tilbakeblikk på oppvekst, ny jobb, kjæreste, osv.

Andreas er en typisk Oslo-beboer på tretti, med jobb innen media, fin kjæreste, leilighet innenfor Ring 2, og gode fremtidsutsikter. Men mannen av Generasjon Meg føler seg likevel ikke bra. Og når han fanges (opp) av psykiatrien blir han enda mer selvopptatt og selvmedlidende.

Noen ganger minner boken meg litt om 90-tallets «Lekestue» eller «Naiv.Super», uten å være like morsom. Og hovedpersonen her er mer irriterende.

Jeg tenker at motsatsen til denne boken, er feel good-boken om gatekatten Bob som får den ulykkelige gatemusikanten til å bli opptatt av noe utenfor seg selv, og dermed krabber seg opp fra depresjon.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur
4 comments on “«Vingebelastning» av Helga Flatland
 1. siljeblomst sier:

  Kanskje Andreas burde fått seg en katt han kunne brukt litt energi på? Jeg likte boka veldig godt, men Andreas var til tider svært vanskelig å like. Takk for at du deltar på samlesingen 🙂

  Liker

 2. Berit Solli sier:

  En katt skulle han helt klart fått seg! Takk til dem som fikser samlesing for oss 🙂

  Liker

 3. […] det virker ikke som om han hadde særlig tæl før hun døde, heller. Litt som hovedpersonen i Vingebelastning (samlesingsboken fra mars) tenker jeg at han trenger å ta seg […]

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: