«Juleroser» av Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik tok i år opp tradisjonen med et nytt litterært julehefte med bidrag fra forfattere og kunstnere fra nyere og eldre tid, innen noveller, dikt og billedkunst.

Denne Kråkevik har i grunnen gått meg hus forbi. Det er et navn jeg bare har fra overskrifter. Jeg aner ikke hva hun kan, om hun har gjort noe viktig i det siste, eller om det hun driver med er noe jeg burde ha likt. Og siden jeg gjerne utfordrer mitt ukunne, tenkte jeg det kunne være et julehefte verdt å finne ut hva enkeltes fascinasjon for henne kan bunne i. Jeg tenkte at når jeg ser totalen av et utvalg som et julehefte, vil jeg kunne få en følelse av hva denne Kråkevik står for, og om jeg har gått glipp av noe.

Alle tekster og bilder i juleheftet har juletema. Utenom kristelige tema, kan de handle om trøblete familieforhold, nyfødte barn, røverkjerringer fra de svenske skoger, eller eierskap til familiens hytte. Jeg likte best noveller av Selma Lagerløf, Herbjørg Wassmo og Vigdis Hjort.

Et slikt julehefte var koselig og passe dose lesing i en hektisk romjul. Jeg synes idéen med et hefte med litt av hvert – bilder, sangtekster, gammelt og nytt, langt og kort – var bra. Det heftet kanskje mangler, er litt mer humor? I sum fremstår kanskje tekstene litt vel prektige og forutsigbare. Håper Kråkevik finner noe litt utfordrende og moro til neste år.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: