Nominasjon til Bokbloggerprisen 2015

Siden jeg i sommer renskar mitt bloggerliv til å handle kun om bøker, har jeg kommet litt i kontakt med andre bokbloggere. Norske bokbloggere legger i disse dager løpet for å nominere og til slutt kåre de beste bøkene som ble utgitt for første gang på norsk i 2015. Det er to klasser: Romaner og Åpen klasse.

Fristen til å nominere er 7. januar. Langlisten av nominerte publiseres 11. januar. Jeg vil gjerne være med å stemme frem en vinner, og da er reglene slik at jeg må være med å nominere. Kaster meg rundt her, nå, altså. (Men jeg får ikke lest en roman akkurat nå, da jeg egentlig leser til eksamen i arbeidsrett om noen dager.)

Tid og penger
Jeg skulle gjerne ha nominert en mengde unge, norske kvinnelige romanforfattere. Men, realiteten er at jeg i år har lest mest romaner av prisvinnere fra utlandet, samt fagbøker. Jeg ser av min kategori «Anbefaler» at jeg har likt mest utenlandske romanforfattere.

Jeg har gitt bort ny norsk skjønnlitteratur, for eksempel ga jeg bort til jul årets bøker av Linn Ullmann, Edvard Hoem og tegneseriebøker som Kebbelife og Joachim Nilsen. Så jeg støtter nye norske utgivelser økonomisk. Men jeg er selv ingen «early adapter» innen litteratur. Jeg liker bedre å høre hva andre anbefaler, og la inntrykkene synke litt før jeg plukker opp en bok til lesing. Det er så mange bra bøker, at det er dumt å kaste bort tid på skrot. Jeg synes også altfor mange skriver altfor langt. Da tar jeg heller en kompakt NoViolet Bulawayo (årets beste roman for min del) eller Lena AnderssonRichard Yates eller Harper Lee. Hvis det skal være langt, må det være så godt som James Salter.

Derfor gleder jeg meg til å delta i lesingen av hva andre bokbloggere har anbefalt fra 2015. Og for å få være med å ha noe å si i avstemningen, er her mine nominerte til Åpen klasse:

  1. «Stå imot! Si nei til selvutviklingen», av Svend Brinckman. Fordi den taler trender midt imot, er morsom og innsiktsfull. En anti-selvutviklingsbok som slår fast at å se innover for å finne noe å realisere, blir fatalt dersom man oppdager at det ikke er noe å realisere der inne. En bok som fortjener et bredere publikum!
  2. «Hvordan vinne valg», av Tarjei Skirbekk. Fordi den er ekte vare for en politikknerd som jeg. Mange eksempler. Håndverksmessig, nyttig. God timing før valget. Bra debattbok om vårt politiske system og om kommunikasjon som fag.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Om å lese og blogge
2 comments on “Nominasjon til Bokbloggerprisen 2015
  1. Tine sier:

    Heldige deg som kommer til å få hele langlisten å lese 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: