«Arbeidslivets spilleregler» av Storeng, Beck og Due Lund

En fagbok i jus her, nå, altså. Nesten 800 sider til eksamen i begynnelsen av januar.

Jeg ville lese arbeidsrett fordi det er relevant når jeg jobber i en arbeidsgiverforening. Jeg oppdager imidlertid at det jeg lærer mest av, er juridisk metode. Det er bare slavisk logikk. Finne ut rekkefølgen på reglene, ta stegene etter hverandre, ikke hoppe over noe, veie momentene for og imot opp mot regelverket. Jus kan være som matematikk, der man bare løser et stykke etter det andre. I journalistikk skriver man derimot det viktigste først. I historiefaget mente Halvdan Koht at det viktigste omdreiningspunktet er «tiden». I jussen tar man, steg for steg, for seg lovverket frem til en logisk konklusjon.

Boken tar nøye for seg arbeidsretten. Den har med eksempler ved ulike dommer, som gjør stoffet mer tilgjengelig. Det er fint med stikkord i margen som langt på vei erstatter behovet for å sitte med understrekingspenn. Den fysiske boken er god å holde og å lese, med fine ark, tydelige fonter, osv. Men jeg synes at boken er altfor stor og lang. Noen burde dradd ned teksten til det halve.

Heller kommentarutgaven
Som innføring i arbeidsmiljøloven har jeg selv kanskje hatt større glede av den lille kommentarutgaven av loven, med kommentarer fra NHO og LO rett under hver paragraf. Den er mer oversiktlig og rett på sak. Jeg kjøpte den da jeg var tillitsvalgt under en nedbemanning. Hvis jeg bare skulle lære arbeidsrett uten tanke på eksamen, eller trenger et oppslagsverk, vil jeg si den lille kommentarutgaven er bedre enn den store læreboken.

 

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: