«Sosiale medier» av Ida Aalen

Ida Aalen har skrevet en ny fagbok om sosiale medier. I følge anmeldelsene fyller hun med dette et stort hull innen medievitenskapen, så boken er etterlengtet i fagmiljøet. I boken presenterer hun mange nyere forskningsresultater. Hun gir en bred, god og lettforståelig innføring i sosiale medier for medievitere.

Publikummet for boken er kanskje mer førsteårsstudenter på diverse høyskoler enn meg. Aalen skriver om sosiale mediers sosiale funksjon, funksjon i samfunnet, om hvordan de påvirker samfunnet og privatlivet, osv. For oss som er samfunnsengasjerte og opptatt av medier hele dagen er boken en god oppsamling og sortering av forskningsbasert kunnskap. Aalen gjør jobben med å gå opp linjene av forskning og knytter sosiale medier til etablert kunnskap innen samfunnsfagene. Og så tilgjengeliggjør hun det for mange flere.

Jeg tenker at det hadde vært stas om Aalen, som kan så mye, kunne hatt et etterord eller noe der hun tar sats og kommer med større tanker, antagelser og fremtidsvyer. Jeg hadde gjerne sett at hun trykket til mye mer og sa noe uventet eller kontroversielt. Det hadde hun hatt pondus til å gjøre. Kanskje neste gang?

 

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: