«Pan» av Knut Hamsun

Jeg har slengt meg med i en bokblogger-lesesirkel. I uke 44 er oppdraget å lese en bok fra 1800-tallet. Jeg gikk til fars og mors bokhylle, og gjøv løs på den klassiske kjærlighetsromanen «Pan» av Knut Hamsun fra 1894.

Boken handler om løytnant Glahn som lever som jeger i heiene i Nordland. Han blir drømmeaktig forelsket i den unge Edvarda.

Historien og fortellermåten i «Pan» fremstår dessverre som veldig gammelmodig. Glahns forelskelse er fjortis-dramatisk, og han gjør teite ting når han ikke får oppmerksomhet. Han er ikke sjarmerende eller til å få sympati med, særlig fordi han istedenfor en utkårede har seg med et par andre damer som kommer til hans hytte.

Dette var et verk jeg hadde høye forventninger til. Jeg trodde det var et hull i min almendannelse at vi hoppet over den på skolen. Men hvis du fortsatt ikke har lest den, kan du gå rolig forbi den i bokhyllen også neste gang.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: