«A brief history of Seven Killings» av Marlon James

Jeg hadde høye forventninger til årets vinner av Man Booker Prize. Jamaicanske Marlon James vant for en roman som spenner over flere tiår og med mange fortellerstemmer. De 700 sidene tar utgangspunkt i et mordforsøk på Bob Marley i 1976, og skal fortsette i Taratino-stil med mye vold og slang. Jeg leser også i anmeldelser at totalopplevelsen av boken skal tilsvare et jamaicansk kaos.

Jeg kjøpte boken på tur i London, og leste de første tretti sidene på flyturen hjem. Jeg må innrømme at jeg deretter har lagt boken fra meg. De tre første kapitlene jeg fikk lest inneholdt tre ulike jeg-forteller-stemmer. Det tar tid å finne ut hva slags person som snakker hver gang. På sitt mest slitsomme er teksten bare jamaica-slang med enkelt ordforråd og feil grammatikk i alle pronomen, substantiv og verb.

Dette grep meg dessverre ikke. Mulig den blir bedre etter hundre sider. Det vil jeg aldri finne ut.

Jeg kjente at når det er så mange bra bøker å lese, bruker jeg ikke mer tid på 700 sider med uforståeligheter. Dette er en bok der det er bedre for meg å vente på at HBO lager tv-serie av den (de har rettighetene). Hjertelig til lykke til alle som får mer ut av denne boken! I første omgang sender jeg den videre til Mor for en ny mulighet der.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: