Praktisk håndbok i sosiale medier av Espen Grimmert

Jeg var på jobbforedrag om sosiale medier med Espen Grimmert i anledning planlegging av promotering av Oslo Innovation Week, der jeg for min jobb «kuraterer» et frokostmøte om innovasjon i arkitektbransjen. Han hadde gode tips (se også hans egen blogg), så jeg kjøpte boken «Slik bruker du sosiale medier på jobben».

Boken er ment som et oppslagsverk om å bruke hver av de mest brukte sosiale mediene, dvs Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram og andre. Han anbefaler at man starter med å jobbe ordentlig med for eksempel Facebook med alle innstillinger (han forteller hvilke du skal skru av og på). Og så ser hvilke andre du trenger og har kapasitet til å håndtere. Han anbefaler heller å jobbe mye med få sosiale medier enn litt med alle.

Han har en rekke lister over hva du bør huske på ved hvert enkelt sosiale medium. Overordnet har han en liste over «Hvordan får du mye oppmerksomhet i sosiale medier?» som lyder:

  • Del godt innhold
  • Gjør innholdet ditt lett tilgjengelig
  • Respondér raskt på kommentarer
  • Engasjer deg i det andre sier
  • Vær god på timing

Jeg synes tipsene om holdninger og budskapsutforming er lesverdige, omtrent som en skikk & bruk for sosiale medier. Han gir også konkrete påminnelser og tips jeg ikke visste om. Det er godt med noen som ligger forrest i feltet og følger med!

Jeg som er såvidt opptatt av personvern synes nok likevel at han i vel stor grad åpner for at man skal gi selskapene bak annonser og sosiale medier vel mye kunnskap om seg selv. Så jeg følger absolutt ikke alle hans råd om å fortelle om mine interesser, hvor jeg er, osv. Han synes ikke å skille mye mellom interessene selskapene har for å «informere» og interessene forbrukerne har. Hver sin smak der, altså.

 

Jeg har kjøpt denne boken på jobbens regning. (Det har kommet nye retningslinjer for bloggere om at de bør fortelle hvordan de har fått tak i varer de omtaler.)

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur
2 comments on “Praktisk håndbok i sosiale medier av Espen Grimmert
  1. Elisabeth sier:

    Jeg har snust litt på denne fordi jeg har en del med sosiale medier å gjøre på jobben selv. Men jeg var usikker på hvor mye denne hadde å tilføre. Men du synes du fikk noen gode tips med på veien, altså?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: