«Paris» av Svein Egil Omdal

Reiseboken om den beste byen i verden, selveste Paris, er veldig bra. Omdal går turer på venstre og høyre bredd og på øyene så man får lyst til å gå der selv. Boken er god lesning, for eksempel på flyet. Omdal er kunnskapsrik og har mange historier om steder og personer på hvert gatehjørne. Han skriver morsomt og underfundig. Jeg får lyst til å reise til Paris, og til å gå i nye nabolag og se etter nye steder.

Boken er derimot ikke så lettvinn å gå med i hånden mens man er i byen. Den er litt for stor til å være praktisk i farta, og har for lite praktisk innhold til å være veileder for alt man trenger i byen, slik for eksempel «Gatelangs»-bøkene er. Og på kartene er det bare merket hvor ruten går, uten merking av hvor severdigheter, kafeer og hoteller er underveis. Dermed er kartene litt lite anvendelige som håndbok.

En utprøvet løsning er å ha med både «Gatelangs»-boken og Omdals bok ut på flanering på boulevarder og avenyer. Og så sette seg ned jevnlig og lese i Omdals bok for de neste planlagte kvartaler. Det blir en fin tur!

 

Denne boken har jeg kjøpt selv. (Jeg nevner det fordi det har kommet etiske retningslinjer for at bloggere bør fortelle hvordan de skaffer varene de omtaler.)

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Anbefaler, Beste fagbøker, Faglitteratur
One comment on “«Paris» av Svein Egil Omdal
  1. […] er veldig ulike. Det er en klassiker fra en Hamsun-lik danske, en nyskapende selvhjelpsbok, en vandringsbok fra verdens beste by, og en følelsessterk praktbok om livet og […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: