«Manage your day-to-day» av Jocelyn K. Glei (9/30)

«Build your routine, find your focus and sharpen your creative mind,» lyder undertittelen på denne gode boken om hvordan kreative mennesker jobber. 20 mennesker har forfattet fem-seks sider hver over et tema. Temaene er for eksempel om å skape rutiner, ha rom for ensomhet, hvordan man unngår distraksjoner, osv.

Hovedtema gjennom alle innleggene er at du skal være mest opptatt av hva du skal skape selv, og deretter tenke på hvordan du responderer på andre.

Boken er laget i tilknytning til nettstedet www.99u.com. Nettsiden er full av filmer, artikler og diskusjoner om arbeidsliv, særlig i kreative yrker.

Et av forslagene er å innføre «Skjerm-sabbat», altså at man tenner stearinlys og slår av alle skjermer (pc, tv, mobiler) fra fredag kveld til lørdag kveld. Et annet er å øke selvrespekten ved å tenke som dem som med vilje ikke skaffet seg telefonsvarer før i tiden, utifra den tanke at hvis det er viktig nok, vil folk ringe igjen. Forfatterne mener man ikke bør være tilgjengelig hele tiden, men bestemme selv om og når man har kontakt med folk. De er opptatt av verdien av beskrankninger i den kreative utfoldelsen.

Det er mange gode refleksjoner i passe doser i boken. Men i sum er kanskje innleggene litt mye av et selvopptatthetens evangelium. De dyrker idealet om det ensomme geni som bruker alt og alle rundt seg til sitt store prosjekt. Mens for eksempel arkitekter eller gründere av en kommersiell virksomhet gjør langt klokere i å tenke på sine kunder før de gå langt i å utvikle sin idé, og jobbe tett sammen med andre i realiseringen av den.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste livsstil-bøker, Faglitteratur
2 comments on “«Manage your day-to-day» av Jocelyn K. Glei (9/30)
  1. […] fire bøkene er veldig ulike. Det er en klassiker fra en Hamsun-lik danske, en nyskapende selvhjelpsbok, en vandringsbok fra verdens beste by, og en følelsessterk praktbok om livet og […]

    Liker

  2. […] fire bøkene er veldig ulike. Det er en klassiker fra en Hamsun-lik danske, en nyskapende selvhjelpsbok, en vandringsbok fra verdens beste by, og en følelsessterk praktbok om livet og […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: