Min første bokbloggerdag

Denne helgen har jeg for første gang vært med på et treff for bokbloggere. Jeg har blogget i seks år, men først nå i sommer opprettet jeg denne bloggen kun om bøker.

Bokbloggerverdenen er ny for meg, og jeg orienterer meg sakte i miljøet. Det første man bør gjøre er å se på oversikten over «Norske bokblogger«.

Hva gjør man på det årlige bokbloggertreffet? Vel, et trettitalls kvinner som er på tuppa etter bøker diskuterer blogging, har quiz om bøker, deltar på et forlags boklansering, og har bokbad med seks forfattere og påfølgende tildeling av årets bokbloggerpris. Og for meg var det fantastisk å høre damene diskutere bokomslag, hvor langt de har kommet i å lese seg gjennom short list for Man Booker-prisen, Tvangslesing-kafé-treff, og ikke minst å finne ut om den stadig mer høythengende Bokbloggerprisen. Neste år gjelder det å henge med å nominere og stemme!

I workshopen kom det tydelig frem at bokbloggerne blogger mest for sin egen skyld, for å være samme med andre som er like opptatt av bøker som dem selv.

Stor takk!

All denne herligheten arrangeres av frivillige. Det er en gave bare å få komme og delta i et miljø av kunnskapsrike, kloke, morsomme og imøtekommende mennesker. Tusen takk til dem som trekker lasset!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Ukategorisert
12 comments on “Min første bokbloggerdag
 1. tulleruska sier:

  Hyggelig å hilse på deg og håper å se deg igjen til neste års treff 🙂

  Liker

 2. Ingalill sier:

  Hei, og takk for sist!
  ( Se dette som mitt bidrag til å forberede deg til neste år -)
  Du er herved invitert til Biografisirkelen. Her praktiseres som regel tvangspåmelding, men jeg vil jo ikke skremme deg heller. Neste runde går av stabelen 15.okober i kategori Eventyrere. Du kan lese litt mer, og se tidligere kategorier på linken under:
  http://moshonista.blogspot.no/p/biografisirkelen.html

  Liker du ikke biografier, eller har andre bøker du MÅ slite deg gjennom finnes, som du nevnte, også et forum for slikt. Tvangslesingskafe. Facebokgruppa heter Tvangslesing er en dyd få forunt, for å følge med på datoer og kafeer. Datoen er i de aller fleste tilfeller den 12.
  Velkommen!!

  Liker

  • Berit Solli sier:

   Hei, og så stas å møtes!
   Biografisirkelen høres veldig bra ut! Seks biografier i året. For meg som egentlig er historiker passer det godt. Finne og lese en biografi om en Eventyrer innen 15. oktober, der, altså! Det skal jeg fikse!

   Liker

 3. Tine sier:

  Hei Berit! Fy så fort den dagen gikk. Jeg så deg og hørte du het Berit, så jeg ble så opptatt av å lure på hvilken av de to Beritene som kommenterer hos meg du var at jeg «glemte» å gå bort å presentere meg. Det ser ut som du ikke er en av de to? men et flott nytt blad på Berit-kløveret? Velkommen i gjengen, vi får ta det på ordentlig neste gang. I mellomtiden har jeg lagt Berit leser inn på bloggrollen min, så du hører nok fra meg igjen 🙂

  Liker

 4. Bokbloggertreff er noe helt spesielt 🙂 Vi er ikke enig om alt, noen av oss leser vidt forskjellige bøker, meningene om bøkene er variert også videre, men likevel så føler jeg at alle er med på å skape en stemning som er unik, varm og inkluderende. Til neste år håper jeg enda flere nye bloggere, garva bloggere og bloggere som aldri tidligere har vært på treff før møter opp. Det fortjener den fantastiske komiteen, som står på og lager et så flott opplegg for oss alle sammen.

  Liker

 5. siljeblomst sier:

  Hei og takk for sist! Der var veldig hyggelig å treffe deg 🙂
  Håper du koste deg i Paris!

  Liker

 6. Elisabeth sier:

  Jeg er litt treg med å finne veien hit, har hatt litt begrenset med tid til å lese blogg noen uker nå, men ville bare si at det var veldig hyggelig å stifte et nytt bekjentskap på treffet, både med deg og med bloggen din. Jeg skal følge med videre her 🙂

  Liker

  • Berit Solli sier:

   Hei! Ja, det var stas å treffe gjengen for første gang! Og nå legger jeg dere inn i bloggrullen her fortløpende! Vi får følge med på hverandres, jeg oppdaterer min blogg på søndager 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: