«Kortene på bordet» av Agatha Christie (2/30)

En lydbok av krimdronningen Agatha Christie ble en følgesvenn på biltur i sommer. Boken fylte fem CD’er. «Kortene på bordet» er en Hercule Poirot-historie fra 1936.

Mysteriet starter med et bridgelag der det viser seg at alle fire spillerne har kommet unna med mord i sin fortid. Den eksentriske verten vet at de alle har begått uoppklarte mord. På et bord ved siden av har verten satt Hercule, en mann fra Scotland Yard og to til. Naturligvis går det ikke bedre enn av verten blir funnet knivstukket ved peisen i rommet der de fire morderne sitter. En opplagt sak for Hercule.

Mysteriet legges ut i mange, lange tråder som man må holde rede på. Jeg ble nysgjerrig på hva løsningen ville bli, men veldig skummelt var det ikke. Christie skaper ikke den uhyggestemning som gjør at man ikke tør å gå og legge seg. Men det er kos.

En forskjell på å lese/høre boken fremfor å se filmene med Hercule er at boken har med hvordan Christie beskriver sine kvinnefigurer. I akkurat denne boken er det også morsomt hvordan hun karikerer en romanforfatterinne som dummer seg ut ved å fremstille seg selv som en som har ualminnelig høy kvinnelig intuisjon. Muligens innehar denne karakteren de verste egenskaper ved en forfatter som Christie kan tenke seg, for eksempel dårlig research og lav respekt for ulike typer forgiftninger. I møte med Hercule kommer forfatterinnens metoder naturligvis til kort.

Bok nr 2 i leseprosjekt «30 bøker på ett år fra 1. juli».

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: