Nytt prosjekt: 30 bøker på ett år

Ja, du leste riktig. Jeg tar ned ambisjonen fra femti til tretti bøker på ett år.

Jeg har fra 1. juli 2014 til 1. juli 2015 hatt et prosjekt om å lese 50 bøker på ett år. Det gikk bra og ga stor glede. Så fint har det gått at jeg fant ut at jeg ville opprette denne nye bloggen kun om bøker. Jeg har tenkt å strukturere skrivingen og publisere en bloggpost her hver søndag.

De siste ukene av juni har jeg tenkt på hvordan jeg skulle skape et nytt leseprosjekt. For å klare 50 bøker på ett år måtte jeg sette bøker på mer enn 350 sider på vent. Det betyr at mange bøker måtte utsettes. Jeg har vurdert leseprosjekter som «10 murstein og 10 kortere bøker og 10 fagbøker», eller et «Hoppe tau»-prosjekt der en lang leseopplevelse følges av en kort. Begge ble for bundede og kompliserte.

Nå gjør jeg det enkelt: Tretti bøker på ett år gir rom for å lese tykkere bøker, mer krevende bøker (novellesamlinger på vakker engelsk har vist seg å ta lang tid), og dessuten tidsaktuelle bøker og fagbøker.

Jeg har en del større og tyngre bøker stående på vent i bokhyllen. De skal nå enten leses, eller så får jeg innse at jeg aldri kommer til å lese dem, og gi dem bort.

Og så vil jeg altså blogge hver søndag om det jeg leser. Så kan jeg skrive om en ferdig utlest bok, eller om hvor langt jeg har kommet i en omfattende bok.

Har ikke du også noen bøker i hyllen som du gjerne skulle ha lest, men aldri synes å komme rundt til? Nå er tiden kommet for å sette igang!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Om å lese og blogge
One comment on “Nytt prosjekt: 30 bøker på ett år
  1. Hilde sier:

    God sommer med en god bok Berit☀️😘

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: