«Stupetårnet» av Arne Hjeltnes (47)

Arne Hjeltnes sin parodi og harsellas med det som kan ha vært prosessen og menneskene bak Norges mest berømte stupetårn ble min bok nummer 47 på vei til 50 bøker på ett år innen 1. juli. Virkelighetens stupetårn ble åpnet på Hamar igår.

Hjeltnes sin bok starter med svømmetreneren som samler inn noen tusen kroner ved loddsalg på butikken på lørdager slik at han kan få bygget et stupebrett. Ordføreren får nyss om prosjektet, og vil gjøre det om til stupetårn. Etterhvert baller det på seg, med nye tegninger, kreative måter å finne penger på utenom budsjettene, ombygging, osv.

Hjeltnes sin bok er lettlest og full av påfunn. Noen ganger er den litt tegneseriepreget i sine karikeringer av byråkrater, PR-rådgiver, ulike typer politikere, presse, oljeinstallasjonsarbeidere, osv. Alt i alt en liten artighet om akkumulert dårskap og udugelighet.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: