Ti bøker og ni uker igjen

Leseprosjektet «50 bøker på ett år fra 1. juli» går nå inn i sin siste fase. Det er litt over ni uker igjen til 1. juli, og jeg er ferdig med 40 bøker. Av de ti siste vil jeg særlig anbefale «Eleven kinds of loneliness» av Richard Yates, ryddeboken til Kondo, og anti-selvutviklingsboken til Brinkmann.

Idet jeg nå nærmer meg å gå inn for landing, har jeg som vanlig tre-fire bøker under lesing. Det går i Vesaas på t-banen, jeg har lest en femtedel av Alice Munro og et stykke i Sara Stridsberg. Jeg gleder meg til å lese på ny en bok som gjorde inntrykk i tenårene av Emile Ajar. Nye bøker om Korea og politisk kommunikasjon ligger på vent. Jeg skal prøve på nytt danskenes svar på Knut Hamsun, Johannes V. Jensen. Det blir Mikael Niemi og Ida Jackson. Jeg har tenkt at den aller siste boken i prosjektet skal være den første sekstendedelen av Marcel Prousts «På sporet av den tapte tid».

Det kjennes overveldende og deilig å ha en slik bokbunke klar.

Etter dette leseprosjektet kan det hende jeg tar en lesepause. Alternativt lurer jeg på om jeg skal ta for meg noen av murstenene jeg har i bokhyllen. De bør enten leses eller kastes. Det gjelder å ta beslutninger om action.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Om å lese og blogge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: