«The Copywriter’s Handbook» av Robert W. Bly (37)

Etter så mange noveller og mye kriminalitet er jeg tilbake i jobbhverdagen med en bok om språk og markedsføring. Begrepet «Copywriting» handler ikke om å kopiere noe, men om å skrive på alle typer flater og formater slik at leseren kjøper. Robert W. Bly har jobbet i mange år med PR og copywriting, og har skrevet over 70 bøker. Denne bokens tredje utgave er mest mulig oppdatert med tanke på markedsføringskanaler. Likevel er det slik at innen en bok om markedsføring er ute fra trykkeriet, er den ikke lenger helt oppdatert.

Jeg jobber med PR til daglig, og er fra norsk kontekst vant til å snakke om språk og kommunikasjonsfaget utifra idealer om kreativitet og samfunnsansvar. Denne boken er herlig fri for andre mål enn økt salg. Boken lyder det fulle navn «The Copywriter’s Handbook. A step-by-step guide to writing copy that sells». Her er det fullt av tips og huskelister om titler, skape behov, treffe målgruppen, plassering av linker, osv.

For meg fungerer boken ok som en påminnelse og justering av språkbruk og mailbruk. Jeg tenker over hvordan valg av kanal også bestemmer hvordan innholdet og budskapet kan være. Boken inspirerte meg til å finne ut mer om såkalt growth hacking, om å skape vekst gjennom digital markedsføring, særlig for startups. Digital markedsføring krever at man er enda mer klar og god på budskap, bruk av bilder, ord, osv.

Ny test av Kindle

I mars 2012 kjøpte jeg en Kindle, og konkluderte i en bloggpost at den ga redusert leseglede. Nå var det på tide å gi lesebrett en ny sjanse. Kanskje er lesebrett blitt bedre? Derfor kjøpte jeg denne boken for lesing gjennom Kindle-app’en på min iPad. Jeg har også lest i boken på min kontor-pc.

Jeg synes at å lese en håndbok på iPad ikke er så lettvint. En håndbok med tips og oppskrifter er greiere å bla i, få oversikt, kikke frem og tilbake, når boken er av cellulose. Og med iPad i fanget blir jeg lettere distrahert med innkommende mail, fristet til å pause litt i konsentrasjonen med surfing på nettet, osv. Dessuten får jeg ikke til å låne bort boken. Men Kindle-versjonen er jo billigere.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: