«Blod på snø» av Jo Nesbø (36)

Bok 36 i serien til femti på ett år ble enda en krim i anledning påske, nemlig den nyeste til Jo Nesbø. I denne krimmen er det ikke et mord som blir begått, og så skal et detektiv forsøke å finne ut hvem og hvorfor. Her er perspektivet snudd: Hovedpersonen og forteller er morderen selv, og vi følger drapene utover. Historien er blodig og går i høyt tempo mellom narkobaroner i 70-tallets Oslo. Nesbø er psykologisk, og forteller morderens personlige historie og om hans preferanser. Jeg synes hovedpersonen er litt for teit til å være fascinerende, og for grusom til å få min sympati.

Test av lydbok 

«Blod på snø» ville jeg teste på formatet lydbok. Tidligere har jeg prøvd en lang spansk roman, «Vindens skygge«, som lydbok. Der datt jeg av halvveis, etter fem-seks cd’er. Jeg oppdaget at jeg ikke klarte å huske bare lyden av spanske personnavn, som jeg ikke vet hvordan staves. Når jeg ikke kunne se for meg navnet stavet, gikk jeg surr i personene. Siden det har jeg ligget unna lydbok. Men det var nå på tide å utfordre hva jeg tror jeg vet, og prøve på nytt.

Boken utgjør tre cd’er på litt over en time hver, godt lest av Nationaltheatrets Thorbjørn Harr. Vi hørte en cd på vei til fjellet, en cd en hvilestund etter skitur, og siste cd i bilen hjem. Og så ble lydboken gitt som «takk for lånet»-gave til bileieren. Boken egnet seg godt til lydbok. Harr er teatralsk og fin i høytlesningen.

Anmeldere som kjenner Nesbø bedre enn jeg gjør, kaller boken en fotnote i Nesbøs forfatterskap. Jeg synes at tre cd’er var nok.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: