Verdien av et ambisiøst leseprosjekt

Jeg har nå rundet 30 bøker lest på nesten åtte måneder. Jeg har ikke lest så mange og så ulike bøker på så kort tid før. Leseprosjektet har altså fått fart i lesingen. Det at jeg skal holde oppe et visst antall, gjør at jeg bare setter igang og leser alt mulig, uten å fundere så lenge over om jeg skal sette igang.

Og nå som jeg kanskje begynner å bli litt lei, har jeg altså tyve bøker igjen. Det er bare å holde tempo oppe, og fortsette. Deri ligger kanskje verdien av å ha prosjektet gående over et helt år. Det er plass til en rolig fase, og så å sette fart igjen.

Favoritter så langt er de internasjonale storhetene «Hjem» av Toni Morrison, «Dyprød hibiskus» av Chimamanda Ngozi Adichie,  «Historier fra et landsbyliv» av Amos Oz og «Et eget rom» av Virginia Wolf. Jeg vil også ta med «Mannen som ikke ville hjem» av Roger Pihl for sin originalitet og nærhet til meg selv. Jeg er også glad for at jeg har lest Hunger Games og Morgan Kane, så jeg føler meg litt mer opplyst om hva folk leser. Jeg har også lest en del bøker som er en blanding av skjønn- og faglitterære, og som jeg har hatt moro av, særlig «Oppfinnere som døde av sin egen oppfinnelse» av Ola Vikås og «Saken mot Abelone» av Bernt Roughtvedt.

Jeg lurer på om den femtiende boken i leseprosjektet skal bli den første boken i Marcel Prousts 16 bindsverk «På sporet av den tapte tid». Hvis det første bindet faller i smak, kan neste prosjekt være å lese serien ut. En slik fordypning vil kunne bli en fin motvekt til dette leseprosjektets mange, mindre bøker.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Om å lese og blogge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: