«En mann ved navn Ove» av Fredrik Backman (30)

Jeg satt på t-banen forleden. En dame ved siden av meg lo høyt av en bok hun leste. Da hun skulle av, måtte damen rett overfor henne spørre hva hun leste. Det var «En mann ved navn Ove». Jeg blandet meg i samtalen, og fikk anbefalt boken jeg leser for tiden, Patrick Modianos «Ungdomstid». Vi tre damene fikk en liten boksamtale der på banen.

Denne episoden fikk meg til å finne frem og lese ut «En mann ved navn Ove», som jeg hadde lagt fra meg halvlest tidligere. Nå leste jeg den ut, og har dermed rundet tretti leste bøker på vei til 50 bøker på ett år. Jeg synes boken er småmorsom, om enn ikke så jeg ler høyt på banen. Jeg synes den er original ved at den handler om en pliktoppfyllende og regelbunden enkemann på 59 år som holder orden i borettslaget, kan rygge med tilhenger, og ellers ordner opp i alle andres problemer – om ikke annet fordi de er så irriterende.

Jeg liker at forfatteren viser følelser som ensomhet, kjærlighet, ergrelse osv istedenfor å utbasunere dem. Den er søt og fantasifull. Etterhvert synes jeg likevel at boken går på tomgang. Boken hadde tjent på å være halvparten så lang.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: