«Hjem» av Toni Morrison (29)

En ny nobelprisvinner på leselisten. Toni Morrisons bok om Frank som kommer hjem fra Koreakrigen til Georgia er gripende og fin. Jeg liker hvordan hun beskriver det som skjer, uten å overbeskrive eller forklare for mye. Og hun gir gode beskrivelser av fattigdommen, varmen og samholdet i sydstatene.

Frank sliter med store posttraumatiske lidelser etter å ha sett sine venner dø og andre grusomme episoder fra krigen. Han trenger også å begrave hendelser fra sin barndom. Når han berger søsteren sin, klarer han å finne et nytt fotfeste i livet.

Når dette leseprosjektet er over, har jeg fått lyst til å lese flere og mer kjente bøker av Toni Morrison.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur
One comment on “«Hjem» av Toni Morrison (29)
  1. […] så langt er de internasjonale storhetene «Hjem» av Toni Morrison, «Dyprød hibiskus» av Chimamanda Ngozi Adichie, […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: