«Skyskraperengler» av Tove Nilsen (27)

Klassikeren fra Oslos drabantbyer ble bok nummer 27 på veien til 50 på ett år. (Nå ved nyttår er jeg halvveis i tid til avslutning 1. juli, og ligger altså to bøker foran skjema.)

«Skyskraperengler» sin jeg-person er Tove, som flytter inn i de nye blokkene på Bøler i 1959. Boken er en stemningsfull skildring av de mange naboene, Toves og foreldrenes venner, og hvor spennende og skummelt det er i blokkenes korridorer og i skogene omkring. Nilsen beskriver antagelig tiden rimelig riktig. Lille Tove har mye å lure på, mange store gutter og mørke steder å være redd for, og venninneskap å holde fast ved. Tove drømmer om å komme ut og bli forfatter.

Jeg synes det er en sart bok om samtidig nysgjerrighet og redsel. Jeg liker Nilsens kompakte språk og nyanserte beskrivelser av personer.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Skjønnlitteratur
One comment on “«Skyskraperengler» av Tove Nilsen (27)
  1. […] Derfor er det blitt Roger Pihls bok «Mannen som ikke ville hjem» fra Teisen, og «Skyskraperengler» av Tove Nilsen fra Bøler. Jeg kjøpte «Skyskraperengler» og […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: