«Oppfinnere som døde av sin egen oppfinnelse» av Ola Vikås (26)

Denne boken kjøpte jeg på impuls ved storhandel på den koselige Eldorado bokhandel i Torggaten. Jeg morer meg over tildelingene av Darwin awards, som går til dem som er så teite at de gjør menneskeheten en tjeneste ved å gå ut av genpoolen. Boken om vågale oppfinnere appellerte straks jeg så den, og ble nummer 26 på veien til femti bøker på ett år.

Da jeg leste boken, ble jeg glad i og begeistret for disse fantasifulle, modige, handy og optimistiske mennene (ja, det er kun menn i boken). Her er Petter Smart’er som lager varianter av fly, ubåter, fallskjermer, propelldrevet tog, dykkerdrakter, dampdrevet motorsykkel, terreng-segway, osv. De er stort sett ingeniører, på tuppa etter maskiner, og har mange oppfinnelser bak seg. Diagnosen ADHD ville vel vært relevant for de fleste av dem.

Dette er gründertyper med pågangsmot og nevenyttighet. De setter alt inn på at oppfinnelsen deres vil virke. For eksempel skredderen som hoppet ut fra første nivå på Eiffeltårnet (60 meter) med det han ville bevise for alle tvilere at var en velfungerende fallskjerm. Det var det ikke. Min favoritthistorie i boken er kineseren som for mange hundre år siden festet svært mange raketter på en stol, og fyrte av, i håp om å få utforsket verdensrommet. Ingen fant spor av ham etter eksplosjonen, så kanskje han lyktes?

Disse oppfinnerne viste en innsatsvilje og et mot utover det man kan forvente. Jeg smiler fortsatt av dem.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Anbefaler, Beste fagbøker, Faglitteratur
One comment on “«Oppfinnere som døde av sin egen oppfinnelse» av Ola Vikås (26)
  1. […] som er en blanding av skjønn- og faglitterære, og som jeg har hatt moro av, særlig «Oppfinnere som døde av sin egen oppfinnelse» av Ola Vikås og «Saken mot Abelone» av Bernt […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: