«Under nullpunktet» av Bret Easton Ellis (24)

Bret Easton Ellis er mest kjent for «American Psycho». Gjennombruddet fikk han imidlertid noen år før, med «Less than zero» fra 1985. Det ble min 24. bok i leseprosjektet for 50 bøker på ett år.

Boken handler om Clay, som studerer på Østkysten, og er på månedslang juleferie hjemme i rikmannsstrøket i Los Angeles. Boken handler etterhvert stadig mer om vold, sex og dop – helst samtidig, for eksempel i prostitusjon. Boken er blitt sammenlignet med J.D. Salingers «Catcher in the Rye», men jeg synes «Under nullpunktet» er mye råere og mer depressiv. Clays venner har altfor mye penger og kokain, mangler håp, og har for lite konstruktivt å gjøre med pengene sine og tiden sin.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: