«Mannen som ikke ville hjem» av Roger Pihl (22)

Bok nummer 22 på vei til 50 leste bøker på ett år, ble av min bekjente Roger Pihl, som bor rett nedi bakken for meg. «Mannen som ikke ville hjem» handler om en mann som blir innlagt på sykehus etter en ulykke. Når livet stopper opp, oppdager han hvem som bryr seg om ham, og han kjenner at han ikke har tatt innover seg at kone og to barn døde i en ulykke.

Resultatet er at han gjør hva som helst for å slippe å reise fra sykehuset og tilbake til firmaet han leder og er gründer av. Han oppdager at flere personer har vært inne på muligheten for å bli. Kan de ha klart det? Pihl får også vevd inn nedleggelse av sykehuset, og da går tankene fort til vårt lokalsykehus Aker.

Pihls bok er full av innfall og fantasi. Det er samfunnskritikk, mye humor, svart ensomhet, søte pleiere, og litt spenning. For meg som for tiden utforsker hvordan man skriver skjønnlitterært er det gøy å lære av hvordan Pihl driver historien fremover, og hvordan historiene griper inn i hverandre.

Pihl nøster alle trådene til slutt, som i en kriminalroman.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur
3 comments on “«Mannen som ikke ville hjem» av Roger Pihl (22)
  1. […] av Amos Oz og «Et eget rom» av Virginia Wolf. Jeg vil også ta med «Mannen som ikke ville hjem» av Roger Pihl for sin originalitet og nærhet til meg selv. Jeg er også glad for at jeg har […]

    Liker

  2. […] i mitt leseprosjekt «50 bøker på ett år». Derfor er det blitt Roger Pihls bok «Mannen som ikke ville hjem» fra Teisen, og «Skyskraperengler» av Tove Nilsen fra Bøler. Jeg kjøpte […]

    Liker

  3. […] sprø prosjekter. Roger gjør det. For eksempel har han skrevet bøker om danske høyfjell og om mannen som ikke ville hjem fra sykehus, og utarbeider årlig Pihl-indeksen for mengden reklame som kommer i hans postkasse. Påfunn og […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: