«Mot til å skrive skjønnlitterært» av Berit Hoff (18)

Bok 18 i serien til 50 på ett år ble en bok om teknikker for å skrive en skjønnlitterær bok. Jeg fikk lyst til å lese den i anledning at jeg har sendt min bloggbok til produksjon. Dessuten er det noen som har et prosjekt der man skal skrive noe hver dag i november, med online community og oppdateringer daglig, osv. Jeg har lurt på om det kunne være et artig prosjekt. Og siden man er akademiker, må man lese en bok om det hele først. Altså Hoffs bok.

Boken er disponert over 100 tips. Den inneholder tips om valg av synsvinkel, hvordan skape troverdige karakterer, miljøskildringer, og annet som jeg sikkert skulle huske fra norsktimene. Dessuten er det mange gode tips som handler om å samle detaljer, om å gå med notisbok på seg bestandig for sine mange idéer, og annet som har med kreativitet å gjøre. Hun har litt moro av folk som går på kurs i å skrive, men selv aldri får seg til faktisk å skrive. Eller folk som driver research og starter på mange bokprosjekter, lik som folk med mange påstartede strikketøy, uten å fullføre noen av dem.

Jeg synes det beste ved boken er dyttet til nettopp å skrive. Hvis det er det man virkelig vil. Eller la det være hvis man faktisk ikke vil. Hoff beskriver hvordan man som skrivefant lever med ord, språk og skriving hele tiden. Jeg gjør jo det. Skriver blogg, dagbok, funderinger. I tillegg til jobbskriving, og tidligere skriving av politiske innlegg. Men alt jeg skriver er veldig saklig. Det er venstre hjernehalvdel som styrer (overstyrer). Å skrive ut irrasjonelliteten, dumskapen, tilkortkommenheten, følelser av alle slag. Det får ikke samme flyten. Det er da det blir teit. Og det er akkurat da Hoff sier at man må ha MOT til å fortsette.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: