«Arkitekt» av Merete Lindstrøm (16)

Novellesamlingen «Arkitekt» ble plukket opp fra bokhandelens bord fordi jeg jobber med arkitektnæringen. Og den ble kjøpt fordi jeg likte hennes roman «Dager i stillhetens historie».Novellesamlingen ble bok 16 i serien til 50 bøker på ett år.

Lindstrøm skriver kompakt og stemningsfullt. Så også i denne novellesamlingen med seks noveller om sårbare mennesker. Hun skriver slik at stemningen og vondtet til menneskene i novellene kommer snikende på meg som leser.  Det er godt og litt creepy samtidig. Hovedpersonene i novellene kan til dels være de samme, gjennomgående personene.

På omslaget står det at boken heter «Arkitekt» fordi den handler om rom og hvordan rom enten kan beskytte eller skape grenser mellom sårbare mennesker. Bygningene personene er i, er viktige i hver novelle. Jeg tenker at novellesamlingen også kan hete «Arkitekt» utifra beskrivelsen av en barnelek i femte novelle, der arkitekt betyr å legge en plan for livet. Ingen av hovedpersonene har en plan, og mange av dem har heller ingen forutsetninger for å ha en plan utover å overleve dag for dag.

Jeg synes novellesamlingen er svært lesverdig.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: