«Å skrive» av Marguerite Duras (14)

Den fjortende boken i mitt prosjekt for å lese 50 bøker på ett år er den lille, søte og nye boken «Å skrive». Den er oversatt og gitt ut i år på det lille forlaget Transfe:r i anledning at det er 100 år siden forfatteren ble født. «Ecrire» er egentlig en del av et større verk med samme tittel fra 1993. Boken er nå utgitt på norsk med oversetter, Silje Aa Fagerlund, sitt etterord.

Jeg kom over boken fordi en kollega anbefalte meg å lese Marguerite Duras sin bok «Elskeren», som ligger i skal-lese-bunken her. Da jeg lette etter den boken, fant jeg også «Å skrive». Jeg hadde boken med meg da jeg svinset innom Eldorado bokhandel. Jeg kom i snakk med hun i kassen, og viste den frem. Hun ble helt betatt av boken, og måtte ta bilde av den for å få tak i den selv.

«Å skrive» er svært poetisk. Under lesning av denne har jeg for første gang beklaget at jeg ikke kan fransk og dermed hadde kunnet lest boken på originalspråket. Boken virker som en rekke notater og opptegnelser fra forfatteren. Det gjennomgående temaet er sammenhengen mellom huset hennes, ensomhet og skriving. Jeg synes boken er en riktig perle, og meget lesverdig. Den viser den nødvendige, selvskapte og gjennomborende ensomhetensom finnes i alle mennesker.

Jeg får stikke innom Eldorado og høre om hun i kassen har fått lest den, også, så vet jeg at det er en til som sikkert kjenner det på samme måten.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur
One comment on “«Å skrive» av Marguerite Duras (14)
  1. […] har jeg blogget om Duras sine bøker «Elskeren» og «Å skrive«. Hun skriver kort, underforstått og vakkert, akkurat som jeg liker […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: