Etter de ti første av femti bøker

Noen erfaringer fra en femtedel inn i prosjektet (har lest ti bøker på halvannen måned) å lese femti bøker på ett år:

1. Favoritten så langt er Amos Oz. Godt å oppdage en ny forfatter! Anbefaler ham mest. Dernest Vigdis Hjort om kommunikasjonsrådgiveren som mister sitt eget språk.

2. Det er supert å lese på t-banen, et kvarter hver vei blir en halvtime om dagen. Men jeg må få sitteplass for å få lest.

3. Det er best å lese bøker der blekket ikke glir utover. Jeg vil ha rettest mulig bokstaver. Det krever høy papirkvalitet og ordentlig trykk. Marger og linjeavstand må gi litt luft. Det er også best med bøker med skikkelig rygg slik at siden er ganske flat når jeg leser, altså slik at jeg ikke føler at boken vil smelle igjen hvis jeg glipper sidene. Det er altså ikke uten grunn av hardcover er bedre ved mengdelesning.

4. At måltallet for prosjektet ble satt etter antall bøker betyr at det er en fordel å lese korte bøker. «Store forventninger» av Charles Dickens ble litt lang. Andre mursten må vente til etter prosjektet.

5. Det er godt å lese ulike typer bøker, eks reisebøker, historie, treningsbøker innimellom romanene. Ikke-romaner setter igang (og slapper av) hjernen på en annen måte.

6. Lesing setter fart på hjernen.

 

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Om å lese og blogge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: