«Historier fra et landsbyliv» av Amos Oz (10)

Tiende bok i leseprosjektet 50 bøker på ett år kommer fra Israel. «Historier fra et landsbyliv» av Amos Oz ble anbefalt meg av en venninne som hadde lest på bloggen at jeg har leseprosjekt på gang. Og jammen har hun rett i at dette er en fin bok! Med den pågående konflikten i Midt-Østen er det også godt å lese om vanlig liv i en fredelig landsby i Israel.

Boken består av syv fortettede historier fra en landsby i Israel, og en historie til. Oz skriver kompakt og godt om relasjoner. Jeg liker korte fortellinger som skaper stemninger, fremfor lange epos med altfor lange ytre handlinger. Oz viser seg å være en mester til å skape stemninger uten å forklare dem. Her er det hemmeligheter, gåter og mystiske situasjoner, og mennesker som er fortvilte, ensomme og glade i hverandre. Dette er en bok å lese langsomt, altså å kjenne på stemningene fra hver historie og hvert menneske.

Anbefales!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste novellsamlinger, Skjønnlitteratur
One comment on “«Historier fra et landsbyliv» av Amos Oz (10)
  1. […] av Toni Morrison, «Dyprød hibiskus» av Chimamanda Ngozi Adichie,  «Historier fra et landsbyliv» av Amos Oz og «Et eget rom» av Virginia Wolf. Jeg vil også ta […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: