«35 fotturer på Kreta» og «Alt om løping»

På min vei til å lese 50 bøker på ett år går det i ferien unna også med to ikke-skjønnlitterære bøker. De blir nummer fem og seks i min serie til femti.

35 fotturer på Kreta

Femte bok ut er «35 fotturer på Kreta» av Julia Schreiner. Hun er datter av min gamle professor i antikkens historie, som også har skrevet innledningen om Kretas historie. Jeg leser boken for å gjenoppleve fine fotturer i kløftene Samaria og Irina. Samaria var voldsom, brått, stor og folksom. Agia Irina hadde lavere vegger på sidene, så dermed kom det mer lys til, slik at hele kløften ble fylt med vakre blomster. Jeg gikk i slutten av mai, og det var fantastisk. Jeg likte nok Irina best. Og anbefaler å dra til den bilfrie sydsiden av Kreta, dit du må ta ferge for å komme.

Alt om løping

Sjette bok heter «Alt om løping» av Amby Burfoot. Den er mest artikler fra Runners World om, vel, alt du trenger å vite om løping. Jeg startet med å slå opp i den om hvordan man unngår skader, men fortsatte å lese om kosthold, styrke, psyke og løpsgleder av alle slag. Boken handler mest om å løpe MYE, som for folk som synes å løpe er hele livets mening. For meg som bare løper litt, er det likevel gøy å nerde med å lese som om jeg var en supermosjonist.

To tunge

Disse to lette bøkene er innfyll mens jeg egentlig holder jeg på med et større og overskridende leseprosjekt. Jeg «studerer» den franske sosiologen Pierre Bourdieu samtidig som jeg leser Charles Dickens «Great Expectiations». Hva skjer når man leser de to bøkene i en slags sammenheng? Mer om det i neste bloggpost.

(Manglende linker i dette innlegget skyldes at jeg skriver på min iPad, og wordpress og iPad sliter litt med hverandre, blant annet ved forsøk på å skape linker i teksten.)

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , , ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: