«Stille dager i Mixing Part» av Erlend Loe

Bok nr 2 i målet om å lese 50 bøker ble Erlend Loes samlivsroman fra ferie i Garmisch-Partenkirchen. Hovedpersonen er en mann i 40-årene som drømmer om å skrive det store teaterstykket. Imens går livet hans og relasjonene hans opp i sømmene på ferie i Syd-Tyskland. Uten å avsløre for mye, går han til grunne mens han drømmer om å skrive, og drømmer om Nigella Lawson og om hennes sjokoladekreasjoner.

Hovedpersonen mener at alt er teater. Kanskje er også hele Loes bok et slags teater. Den er skrevet stort sett i form av replikker. Det er lag på lag med mening. Det er ting som ser ut til å være, som ikke finnes. Det er drømmer og tragedie om hverandre.

Mixing Part kommer fra konens oversetterprogram sitt navn på Garmisch-Partenkirchen. Kanskje betyr det også «parts» som i roller, og å blande roller eller blande deler. Eller så er det bare meningsløst. Og stille dager er det ihvertfall ikke, når man ser nøyere etter.

Av Erlend Loes bøker er dette den jeg har lest som jeg har humret minst av, men som heller sitter i litt lenger med sine lag på lag av hemmeligheter, misforståelser, drømmer og tragedie. For meg er den hans nest beste, etter «Naiv. Super».

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: