Lese 50 bøker på ett år

Jeg vil så gjerne få lest flere bøker, men hele tiden blir det noe annet som kommer imellom.

Nå har jeg bestemt meg for at jeg bare skal sette igang og lese mange bøker. Det hjelper ikke å forsøke å lese en bok i blant – det gjelder å ha høyere og mer konkrete mål! Jeg tenker at en bok i uken kan være passe. Jeg inkluderer stort og smått, skjønnlitteratur og mer faglig/saklig (men ikke direkte jobb).

Jeg er lite begeistret for ordrike murstener. Jeg liker stemninger som i noveller bedre enn lange historier som burde vært redigert ned betydelig. Jeg liker ikke mange ord eller historier som bare går og går i alle retninger. Murstenaversjonen vil nok også, sant nok, hjelpe meg til å nå målet om 50 bøker på ett år.

Det kan være godt å starte opp  prosjektet i ferien så jeg får litt «forsprang». Jeg er allerede ferdig med «The Adversary» av Emmanuel Carrere. Den handler om franskmannen som løy om at han var utdannet lege og jobbet i WHO i 18 år. Han endte med å drepe hele sin familie for at de ikke skulle finne ut av løgnen. Jeg har lest den boken før,  og ville lese den igjen fordi den er så creepy. Og han skal slippe ut neste år…

Neste bok er blitt av min humre-favoritt Erlend Loe, «Stille dager i Mixing Part«. Han var storveis i «Naiv. Super», som jeg leste da jeg selv var 25 år og tok hovedfag og var spilte crocket på plenen på Blindern Studenterhjem. Jeg likte «Doppler», og lo høyt av «Fvonk». Jeg ser frem til denne bokens feriesamtaler for paret i 40-årene på ferie i Garmisch-Partenkirchen. Boken ble spontankjøpt på Tveita igår. Humrer fint etter 50 sider.

Og etter det får det bli en kvinnelig forfatter.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , , ,
Publisert i Om å lese og blogge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: