«Helvetesuka» av Erik Bertrand Larsen – Etterpåklokskapen

Jeg har nå gjennomført Erik Bertrand Larssens opplegg for Helvetesuka. Jeg har også blogget fortløpende om forberedelser lenge på forhånd, om oppstart på søndagen, mandagens vaner, tirsdag om modus, onsdag om tidsstyring, torsdag om å gå ut av komfortsonen, fredag om å hvile, lørdag om positiv tenkning og søndag om å sette livet i perspektiv.

Læringspunkter

Ikke alt i Larssens bok var nytt for meg. Kanskje er heller selve sammenstillingen av og konsentrasjonen om mange tema i en uke det spesielle ved å kjøre en slik «helvetesuke». Det har vært en veldig konsentrert opplevelse, og jeg har hatt det moro.

Noen læringspunkter i uprioritert rekkefølge:

Uken har økt fokuset på noe jeg allerede er ganske godt på, nemlig planlegging. Jeg har siden mitt første personlighetsutviklingskurs i Unge Høyre i 1989 hatt halvårlige eller årlige oppgjør med meg selv og alle sider ved mitt liv. Jeg har notatene samlet i et par kladdebøker. Og jeg liker å sitte på søndagen og planlegge neste uke. Denne uken har jeg lært at også planlegging på månedsnivå kan bidra til å skape ulikheter mellom uker. Og at å planlegge neste dag kan gjøre det lettere å unngå snoozeknappen på vekkeklokken.

Jeg har lært om modus og om verdien av bevisst å skifte modus. Jeg kan fra treningslære det å trene intervall vs det å trene langkjøring. Jeg har bare ikke tenkt på at det å skifte gir kan være bra også i hele livet og i jobb. Når jeg kobler sammen den innsikten med planlegging, kan det bli rom for varig endring i livet.

Uken har også kickstartet igjen min blogging.

Til en neste gang

Hvis jeg skulle planlagt min første helvetesuke nå ville jeg ha tenkt at jeg skulle gjøre færre ting. Jeg trodde jeg ville få tid til trening, og til å få lest private bøker.

Jeg ville også ha latt være å spesialplanlegge arbeidsuken for helvetesuken. I en vanlig uke har jeg mye ekstern aktivitet. I helvetesuken ville jeg fokusere på helvetesuken, og dermed mistet jeg verdien av at jeg til hverdags skifter mellom å være ute og inne på jobb. Jeg hadde også planlagt ikke å være sosial på kveldstid mandag til torsdag. Dette i motsetning til hva jeg pleier å være. Dermed ble uken litt kunstig og ensformig. Så jeg ville gjort mer som vanlig. Men det kan hende at jeg da ikke hadde fått tid til å reflektere og prøve ut såpass mye som jeg har. Å legge seg klokken ti er heller ikke så lett hvis man flyr ute på kveldstid.

Jeg er glad for at jeg droppet å døgne fra torsdag til fredag. Jeg følte meg russetidsliten på fredag kveld, uansett. Og nå på søndag kveld er jeg rolig og happy. Jeg og samboeren har spist ordentlig og deilig mexicansk taco (ikke noe kjøttdeig, tomatsaus eller skjell, nei!) i premie for uken. Uken har gått bra. Kanskje gjør jeg noe lignende igjen en annen gang.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur
One comment on “«Helvetesuka» av Erik Bertrand Larsen – Etterpåklokskapen
  1. […] fredag om å hvile, lørdag om positiv tenkning og søndag om å sette livet i perspektiv. Tilslutt oppsummerte jeg erfaringene med gode tips til neste som vil prøve. Det var moro, selvom Bertrand’en er litt tøff i trynet. Prøv for […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: