Fredag: Mindfulness

Morgenen kommer med en samboer som er grundig lei av å bli vekket av min alarm klokken fem hver morgen. Likevel blir det lang felles frokost. Og jeg leser bokens kapittel om fredag, som skal handle om hvile.

Tretthet

I bokens opplegg skal man ikke ha sovet natt til fredag, men likevel gå på jobb som vanlig. Jeg er trett nok av uken, og er veldig glad for at jeg har sovet. Jeg har hatt lange, intense arbeidsdager, inkludert å lese meg opp på faglitteratur. Og jeg har konsentrert meg mye om Helvetesuken også resten av dagen, med lesing, refleksjon, uttesting og skriving.

Fredagen skal man teste kort meditasjon (10-15 minutter) hver annen time. Jeg benytter anledningen til endelig å få gjort en ting jeg har tenkt på lenge, nemlig finne meditasjoner på iTunes. Funker bra.

Jeg får en uventet hektisk arbeidsdag, og fredager er de siste månedene blitt en god arbeidsdag fordi jeg sitter og gjennomgår min almanakks to do-liste. Fredag er blitt en dag for å sette de endelige kryssene for at mine idéer fra tidligere i uken er i produksjon, ferdigstilt eller lagt til side. Jeg forbereder mandagsmøtet med alle syv kollegaene. Og jeg planlegger neste uke, inkludert å legge inn tid for å planlegge neste-neste uke.

Skape forskjeller

Jeg får bare tid til to meditasjoner i løpet av dagen. Sant nok er det veldig deilig. Det vet jeg fra før. Meditasjonsteknikker, pusting og kroppsholdning har jeg vel lært hjemmefra som liten, og bygget på med å lære yoga og andre teknikker oppover årene. Nå for tiden kalles det Mindfulness.

Jeg synes meditasjon er veldig kjedelig. Det er fint de første to ukene med jevnlig meditasjon, men så avtar effekten. Det er likevel godt å vite at når det røyner på, kan jeg ta meg inn med et par uker jevnlig meditasjon.

Så jeg har tenkt at jeg heller får leve slik at meditasjon ikke er nødvendig. Kanskje er et poeng med boken at jeg bør revurdere det standpunktet? Kan jeg lære meg å kjøre hardere i kortere perioder, dersom jeg mediterer før jeg blir kjempesliten? Igjen altså å skape større forskjell på høy aktivitet og intens hvile.

Alt man skal gjøre hver eneste dag er rimelig krevende. Det handler om å endre vaner, og det krever sterk indre motivasjon. Men, ok, jeg skal vurdere det igjen. Høyere tempo, mer konsentrert hvile. Ikke la alt gå i en og samme dur og tempo. Langtidseffekter kommer når jeg bestemmer meg for noe over lang tid. Jeg får se.

Fest

Fredag kveld kommer med å spise deilig burger med gorgonzola ute, og så gå i bursdag. Jeg bestemmer meg på forhånd for at jeg skal være litt festbrems ved å legge meg ved midnatt og stå opp syv på lørdag. Det er bare en liten forskyvning. Lørdag morgen skal jeg blogge om fredag, skrive dagbok med samboer om fredag, gjøre husarbeid og lese om lørdag. Så skal det bli det deilig omelett.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i bokblogg, livsstil og kultur
2 comments on “Fredag: Mindfulness
  1. […] dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), søndag (sette livet i perspektiv), og etterpåklokskapen for to år […]

    Liker

  2. […] før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), søndag (sette livet i perspektiv), og […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: