Torsdag: Komfortsonen

Torsdag har jeg sovet fra halv ti dagen før, og sovet dypt til mobilen spiller «Sommartider». Det blir en rolig morgen, der også samboeren er blitt så vant til min nye døgnrytme at vi lager pannekaker sammen. Jeg tenker at å ha tenkt på en deilig frokost før man legger seg gjør det mye koseligere å stå opp.

Jeg har allerede planlagt å droppe macho-opplegget fra Erik Bertrand Larssen med å ikke sove natt til fredag for å komme ut av komfortsonen. Jeg var ikke god til å døgne i russetiden, og blir det ikke nå. Han har sikkert rett i at jeg ville fått noe ut av det som jeg ikke aner. Men det får stå sin prøve. Dessuten skal vi i bursdag imorgen fredag, og jeg vil unngå å bli rar bare fordi jeg driver med Helvetesuke.

Likevel er planen å jobbe ekstra hardt og lenge, lengst mulig hele denne torsdagen. Og så skal jeg skifte modus med å avslutte på Teknisk Museum med 18 årsgrense på kvelden.

Planen går i vasken når jeg plutselig blir involvert i sykdom i min nærmeste krets. Store deler av formiddagen går til å ta hånd om det. Dermed jobber jeg heller fra lunsj til åtte. Å håndtere sykdom er også en variant av å komme ut av komfortsonen, likeledes er det å gjøre noe annet enn planlagt.

Hard jobbing

Hele uken har jeg jobbet hardere og mer på kontoret og mer konsentrert enn vanlig. Det har ført til at jeg er ajour på å lese fagbøker, har gått inn for å skjønne mer av våre tjenester inkludert kvalitetssystemer og kontrakter, og jeg har fått satt igang diverse arbeider som vil gi resultater frem mot sommeren. Jeg har kommet litt frempå på mange felt, istedenfor å kjenne at jeg er akkurat littegrann bakpå. I tillegg har jeg driftet min del av organisasjonen som vanlig.

På vei hjem kjøper jeg med rosa marsipankake til frokost på sengen til samboeren, som har navnedag imorgen. Pluss croissanter som skal varmes i ovnen. Blir bra.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i bokblogg, livsstil og kultur
2 comments on “Torsdag: Komfortsonen
  1. […] forberedelser, hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), søndag (sette livet i perspektiv), og […]

    Liker

  2. […] hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), søndag (sette livet i […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: