Onsdag: Tidsstyring

Onsdag morgen begynner det å bli tungt å stå opp klokken fem. Jeg fikk av forskjellige grunner ikke lagt meg før elleve søndag, mandag eller tirsdag kveld. Og når jeg vet at jeg skal pling! opp klokken fem, våkner jeg av meg selv klokken fire. Så nå begynner dette å bli slitsomt.

Begynner å bli trett

Samboeren synes jeg skal bli liggende. Samboeren synes hele Helvetesuka er en egotripp, at jeg skulle tatt den når det er lysere og varmere ute, og at jeg har feil fokus i uken når jeg først gjør den. Noen medalje for ukens beste kjæreste kan jeg visst se langt etter. Likevel setter jeg meg i biblioteket med morgenkaffen for å filosofere over dagens tema: Time management.

Jeg tenker at temaene i uken ikke kommer i tilfeldig rekkefølge. Først vaner, så modus, så tidsstyring. Det er lettere å tenke tidsstyring etter en bevisstgjøring på vaner og modus. Og det er en oppbygging fra de enkleste bitene – altså små vaner, opp til tidsstyring og til slutt søndag med å sette hele livet i perspektiv. Cunning.

Jeg tenker over at jeg ikke har klart tidsstyringen med å få lagt meg tre dager på rad. Dessuten begynner jeg å bli sliten, og da blir det muligens lettere å prioritere det jeg har minst lyst til bort. Jeg orker for eksempel ikke å trene. Til gjengjeld har jeg gått mer enn vanlig så langt i uken. Å gå er et av mine favorittmodus. Kanskje må jeg endre treningsmodus for å ønske å trene.

Manglende veksling av modus

Jeg kjenner også at jeg gjør for like ting gjennom dagen. Jobben består mye av å lese, skrive, publisere, maile, pluss interne samtaler. Det er stillesittende, konsentrerte og rimelig innadvendte aktiviteter. Jeg har planlagt for at jeg skal ha færrest mulig eksterne møter denne Helvetesuken, men jeg oppdager at eksterne møter faktisk er godt for variasjon i dagen. I eksterne møter må jeg dra til andre steder, prate, treffe nye folk og snakke om nye ting. Jeg innser altså at jeg må holde på min egentlige vane med mange eksterne avtaler. De skaper skift i modus, i tillegg til at de er givende i seg selv.

Etter jobb blir det også gjerne lesing, tenking, skriving. Enda mer av det samme. Jeg liker det, men butikken, t-banen og middag er ikke nok avbrekk. På grunn av Helvetesuken har jeg ikke planlagt noe sosialt på kveldene mandag til torsdag. Det var et feil valg. Jeg trenger mer utadvendt og utenfor huset-aktivitet på fritiden enn jeg har planlagt for denne uken. Jeg blir god på jobb av å ikke gjøre jobblignende aktiviteter i fritiden. Derfor legger jeg sporenstreks mine planlagte lesebøker for semiprivat / semijobb i en skulderveske, og tar med på jobben. De må faktisk leses i arbeidstiden, eller ikke bli lest i det hele tatt.

Kanskje er modusskifte grunnen til å trene? Og kanskje er min beste treningsform hardt og intenst og utendørs. Løpe intervaller, ikke jogge. Kanskje er det derfor jeg liker å løpe Sognsvann rundt medsols, som er 3,2 km «sprint», på tross av at jeg er skikkelig dårlig til det i forhold til de andre? Kanskje gir intervaller, spurt og hard styrketrening moduset jeg er ute etter. Vanskelig da at jeg for å unngå skader alltid starter hver treningsperiode med flere uker jogging og varsom styrke? Jeg kommer ikke ordentlig i crazy treningsmodus fordi jeg er for opptatt av å unngå skader i starten? Også er det veldig irriterende at det langvarige vinterlige regnværet gjør at skigåing i lysløypene på kvelden er avlyst.

Jeg finner derfor ut at jeg endrer morgendagens plan om å jobbe hele kvelden. Jeg har allerede tenkt å droppe døgningen på grunn av sosiale planer fredag kveld. Nå erstatter jeg jobbing med en tur på Teknisk Museums senåpent. Kanskje skal jeg spasere opp dit for å få mest mulig utetid, også?

Planlegge

Så er det bare å ta frem jobbkalenderen, og planlegge resten av året, mars-måned, neste uke, og i morgen. Vel hjemme gjør jeg samme for privaten – reiser, trening, kurs, større sosiale ting, osv.

I morgen skal jeg først glede meg til å stå opp til frokost, tror jeg lager pannekaker.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i bokblogg, livsstil og kultur
2 comments on “Onsdag: Tidsstyring
  1. […] (jeg blogget om forsøkets forberedelser, hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), søndag (sette livet i […]

    Liker

  2. […] forberedelser, hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), søndag […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: