Tirsdag: Modus

Jeg vil tilbake inn i moduset det er å være en blogger. Jeg har ikke blogget jevnlig på sånn ett-to års tid. Nå er jeg kanskje i gang igjen. Å blogge skarper min tankevirksomhet.

Tirsdag i Helvetesuka handler om modus og fokus, og i hvilke modus man føler seg god. Tirsdag i Helvetesuka tenker jeg på at jeg flyter når jeg skriver, for jobb og for privat. Jeg liker ideene, research, forkastelse eller videreforedling, og kicket ved publisering.

Det handler ikke så mye om gjennomslag og oppmerksomhet, for det blir det tross alt lite av. Det handler heller om at når jeg stadig skriver på korte tekster til publisering, gjør det at hjernen hele tiden bearbeider nye tanker. Og når jeg publiserer tankene, blir de frigjort slik at det blir plass til nye. Blogging skaper en friskere strøm av nysgjerrighet, nyskaping og produksjon i hodet. Derfor er blogging et modus for meg som er godt. Så hender det i tillegg at tekstene går ut til andre medier og kanaler. Det er enda bedre, men sjeldnere.

Og en viktig vane ved blogging: Hvis jeg har så mange bloggideer at jeg må skrive stikkord ned på en lapp for å huske dem, så blir færre av ideene realisert. For meg er det bedre at det koker av ideer som må gjøre av seg et sted, enn at de ender sitt liv på en to-do-liste. Jeg liker at jeg må huske på de ideene som tilslutt overlever og klarer å bli til noe.

Å blogge blir en tilstand av produksjon og fornyelse. Å tenke i format av bloggposter gjør det annerledes å lese bøker, gå på foredrag, spasere en tur, teste nye matoppskrifter. Mange tenkte bloggposter kommer ikke til publisering. Inni meg er de likevel stadig i fart til å kunne bli til noe. Hver tanke må skapes, formuleres, publiseres, og deretter gi plass til neste, værsågod.

Andre moduser på tirsdagen i Helvetesuka:

Bake scones til frokost-modus: Flink, huslig.

Gå og ta banen på vei til jobb: Avventende, rolig, kjedelig.

Møte-modus: Høre og hevde meg.

Vertinne-modus: Generøs, påpasselig.

Tulle-modus: Oppfinnsom, fandenivolsk.

Jobbe intenst-modus: Crispy, skarp, positivt tung.

Bloggemodus: Leken, forover, selvstendig.

Og i morgen er det på tide med tidsplanlegging. År, måned, uke, dag. To do-liste, modus. Starter i morgen med å koke nye, økologiske egg til frokost.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i bokblogg, livsstil og kultur, medier
One comment on “Tirsdag: Modus
  1. […] hans helvetesuke (jeg blogget om forsøkets forberedelser, hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den indre dialogen), […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: