Mandag: Vanene

Mandag i Helvetesuka startet som en sprettball ut av sengen til ringelyden «Sommartider». Jeg startet dagen med å legge merke til vaner på badet, for eksempel hvilken rekkefølge jeg gjør ting. Og så brukte jeg et kvarters tid ekstra på kroppspleie. Deretter laget jeg omelett med grønnsaker plassert oppå som et smil, servert til samboeren på sengen med kaffe latte. Jeg hentet og leste avisen, som jeg pleier å ta med meg på banen.

Å stå opp så tidlig kjentes litt meningsløst. Det slo meg at vanligvis står man opp på det tidspunkt som passer for å komme i tide på jobb. Annerledes blir det når man står opp for seg selv, ikke for jobben. Det var fint. Jeg tenkte litt på hva jeg vil gjøre når jeg bare gjør noe for meg selv.

Deretter gikk jeg til banen, og var på jobb halv åtte. Arbeidsdagen gikk omtrent som vanlig, men uten private gjøremål og med færre pauser. Jeg bør fortsette vanen med å gå ut små ærend, det er godt å lufte seg noen minutter. Jeg hadde også glemt min jobbalmanakk med alle oppgaver skrevet ned hjemme fordi jeg – utenom rutinen – tok den med hjem for helgen for å planlegge Helvetesuken. Almanakk med gjøremålliste er en ny vane som jeg la merke til at var borte. Dessuten spurte jeg noen kollegaer hva de opplever at er mine vaner, og de svarte faktisk ganske forskjellig. Det ble søte samtaler.

Vel hjemme la jeg kjøtt til marinering – noe jeg ikke pleier å gidde – før jeg spaserte en tur omtrent der jeg helst går. Istedenfor å gå og tenke på ingenting som jeg pleier, pratet jeg i telefonen, delvis med folk jeg ellers ville chattet med.

Etter at jeg hadde laget middag til samboeren, satte jeg meg i min beste lesestol, og leste ferdig biografien om en stjernearkitekt, og leste boken om Helvetesukas kapittel om tirsdag. Så ble det tid til å skrive litt i dagboken jeg har sammen med samboeren, om koselige hendelser fra dagen og hvilke stemninger vi har vært i. Jeg krysset av nedover på min liste over ting å gjøre hver dag i Helvetesuken.

Tilslutt planla jeg tirsdagen ved å legge frem klær, fant ut hva jeg skal lage av mat og blandet det tørre så jeg kan glede meg til å lage scones first thing. Tirsdag skal handle om modus.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i bokblogg, livsstil og kultur
One comment on “Mandag: Vanene
  1. […] med å teste hans helvetesuke (jeg blogget om forsøkets forberedelser, hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag (mindfulness), lørdag (den […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: