Søndag før Helvetesuka

Som nevnt i forrige post, er jeg nå klar for å teste Erik Bertrand Larsens Helvetesuka. Starter kl 0500 mandag morgen. Det krever noen forberedelser på søndagen:

Først å planlegge hele uken på et overordnet nivå. Hva vil jeg gjøre? Jeg vil jobbe hardt slik at jeg kommer ovenpå og frempå i mine gjøremål. Jeg vil gjøre flere ting som jeg synes er viktig for å gjøre en god jobb, ikke bare få unna den daglige driften av oppgaver. Jeg forsøker å tenke overordnet på mål i livet, uten å gå helt over i det filosofisk-religiøse denne gangen.

Overordnet

Min jobb er kommunikasjonsrådgiver i en liten arbeidsgiverorganisasjon som heter Arkitektbedriftene, der jeg begynte for et halvt år siden. Hvetebrødsdagene i ny jobb er altså over. Nå vil jeg lære og lese meg opp på flere områder på jobben der jeg skjønner at jeg så langt bare har ervervet overfladisk kunnskap, for eksempel å forstå mer i dybden de tjenestene vi selger (kvalitetssystem, ytelsessystem, forsikringer) og konkurrentsituasjonen. Jeg vil lese faglitteratur som går over i det private, for eksempel lese ut en biografi om en stjernearkitekt (og gjøre ferdig den påbegynte bloggposten om Frank Lloyd Wright) og gjøre meg kjent med innholdet i en ny fagbok i kommunikasjon i organisasjoner. Jeg vil også blogge mest mulig, fordi jeg ønsker å komme inn i vanen med å blogge, igjen.

Søndagen er også en god tid for samtale med samboeren om forventninger til uken. Jeg tenker å lage (evt å få servert…) supre frokoster og middager. Det blir mer trening, mer egenpleie, finere klær, ikke TV, det skal ikke kommuniseres privat i arbeidstiden. Og hva kan være ønsket av meg når jeg skal være ukens beste kjæreste?

En endring i planene er at uken vil måtte gå uten full døgning fra torsdag til fredag. Jeg har nemlig bestemt at Helvetesuka ikke skal føre til at jeg blir sosialt rar. Og jeg er invitert i bursdag på fredag. Da nytter det ikke å komme uten å ha sovet, særlig ikke når også jeg må gå tidlig for å legge meg fredag kveld.

Deretter planlegger jeg uken mer i detalj. Jeg finner ut at det er bedre å sette opp en lang liste nedover et ark med alle ting jeg tenker å gjøre hver dag eller annenhver dag, eks å gå de tyve minuttene til t-banen fremfor å ta bussen ned bakken, enn å planlegge spesifikt for eksempel hvilken type trening på hvilket tidspunkt på dagen. Så jeg setter opp en kolonne for hver dag i uken, klar for avkrysning etter hvert som jeg gjennomfører. Det må bli rikelig tid til ettertanke og evaluering hver dag.

Til startblokkene

Til sist leser jeg bokens kapittel om hva mandag skal inneholde. Mandag er dagen for å legge merke til vaner. Jeg tenker at å endre vanene kan jeg vente litt med, ambisjonsnivået for denne mandagen er å legge merke til dem, gjerne ved å prøve noe annet enn jeg pleier.

Så legger jeg frem pene klær, planlegger mandagens frokost, forteller meg selv hva jeg skal si til meg selv at jeg gleder meg til når vekkerklokken ringer klokken fem, og tenker på hva jeg vil ha til middag. For å være klar over vaner, endrer jeg lyden på mobilens vekkerklokke fra standard ringelyd til Gyllene Tiders gladlåt «Sommartider«.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i bokblogg, livsstil og kultur
One comment on “Søndag før Helvetesuka
  1. […] hatt mye moro med å teste hans helvetesuke (jeg blogget om forsøkets forberedelser, hver dag (søndag før, mandag (vanene), tirsdag (modus), onsdag (tidsstyring), torsdag (komfortsonen), fredag […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: