«Fvonk» av Erlend Loe

Loe er tilbake som morsom og melankolsk med sin siste, lille roman «Fvonk».

Jeg synes at Erlend Loes forfatterskap har svingt i kvalitet. Jeg synes «Naiv. Super» var helt topp, og ellers har jeg haltet gjennom eller lagt fra meg bøker som «Doppler» og «L».

Nå er Loe tilbake, så jeg ler bare jeg tenker på det. Romanen «Fvonk» handler om en deprimert Jens Stoltenberg som må få litt tid for seg selv, og derfor flytter på hybel hos en mann som har vært involvert i ukultur i Gang- og Mosjonsforbundet. Det er sjelden jeg ler høyt og ukontrollert på flyet, men denne boken la jeg bort for sikkerhets skyld så jeg ikke skulle bli kastet av allerede før avgang. Det kan ikke forekomme slik ukultur på flyet.

Dette er en bok som jeg håpet ikke skulle slutte. Og når man leser de lange tiradene til en selvhøytidelig og selvmedlidende Jens Stoltenberg, slutter det nesten ikke, heller.

Boken er også om ensomhet, skyldfølelse, paranoia, og først og fremst om vennskap mellom to menn som er fanget på hver sin måte. Det er bare å løpe å kjøpe. Og deretter å løpe rundt i badekåpe i hotellkorridorer.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur
2 comments on “«Fvonk» av Erlend Loe
  1. […] (Først publisert på Berits blogg, 17. september 2012) […]

    Liker

  2. […] Da jeg leste den, fikk jeg assosiasjoner til Erlend Loes Doppler, om en som stikker av og opplever rare ting i grenselandet mellom sivilisasjon og villmark. Og Paasilinna har også rar humor, om enn jeg synes Loe er mye morsommere (se min tidligere omtale av le-meg-ihjel «Fvonk«). […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com